Προκήρυξη τριήμερου βιωματικού σεμιναρίου από το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου προγραμματίζει να διοργανώσει στις 6, 7 και 8 Ιουλίου 2014, τριήμερο  βιωματικό σεμινάριο ενηλίκων με θέμα:

«Ο Όλυμπος, το βουνό του μύθου και της ζωής».

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες

  • να προσεγγίσουν  με βιωματικό τρόπο τον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου
  • να λάβουν πληροφορίες σχετικές με τη μυθολογία και την ιστορία του Ολύμπου και γενικότερα για τη σχέση του ανθρώπου με το βουνό στο πέρασμα των αιώνων και στη σύγχρονη εποχή
  • να αντιληφθούν την οικολογική αλλά και πολιτισμική αξία του βουνού

Απευθύνεται σε  20 ενήλικες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε 20 εκπαιδευτικούς των περιφερειακών ενοτήτων (νομών) εμβέλειας του ΚΠΕ στην Κεντρική Μακεδονία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην επιλογή των συμμετεχόντων. Αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός από τη μία ομάδα ενηλίκων θα καλυφθεί από την άλλη.

Η υποβολή αίτησης συμμετοχής στο σεμινάριο θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά  (kpeanol@sch.gr) ή με φαξ (2352022729) έως τις 11/6/2014. Έντυπο αίτησης θα βρείτε στη ιστοσελίδα του ΚΠΕ www.kpeanol.gr Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε το τηλέφωνο 2352022700.

 Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει πεζοπορία – ανάβαση  στον  Όλυμπο, εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια.

Σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει συνοδεία από επαγγελματία οδηγό βουνού. Η διαμονή θα γίνει σε ορειβατικά καταφύγια και θα περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου θα αναλάβει μέσω του ΤΔΕ: Τα έξοδα διαμονής  και σίτισης (3 γεύματα, δεν περιλαμβάνεται το πρωινό).

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων θα γίνει με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Κυριακή 6/7/2014 από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στις 9:00 π.μ. και θα λήξει την Τρίτη 8/7/2014 το απόγευμα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους σνάκς για τη διαδρομή (σοκολάτες, ανάλατους ξηρούς καρπούς, παστέλια), καπέλα, αντηλιακή κρέμα, σάκους πλάτης, φανούς νύχτας, κατάλληλα ρούχα και υποδήματα.

Επίσης η διαδρομή είναι απαιτητική, για αυτό είναι απαραίτητη η καλή φυσική κατάσταση και να μην υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μετά την επιλογή των συμμετεχόντων θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής στο Σεμινάριο.

 Η Πράξη υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»  και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ? Ε.Κ.Τ.)  και από εθνικούς πόρους.

Η παρούσα προκήρυξη θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου.

Σας επισυνάπτουμε ενδεικτικό πρόγραμμα και αίτηση συμμετοχής.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΛΥΜΠΟΣ 2014

Comments are closed.