Έναρξη Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Αγωγής, Πολιτιστικών Θεμάτων ) για το σχολικό έτος 2013-2014

Σε ειδική παιδαγωγική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων  για τη διαδικασία ανάπτυξης  προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων στο σχολείο, παρακαλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, να ενημερώσουν το σύλλογο διδασκόντων για τις εγκυκλίους σχετικές με την υλοποίηση  Σχολικών Δραστηριοτήτων ( Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Αγωγής, Πολιτιστικών Θεμάτων )  Γ2 /4867/28-8-92 και  163790/Γ7/31-10-2013.

Για τη σχολική χρονιά 2013-14

1. Τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υλοποιούνται μετά το πέρας των μαθημάτων.

2. Για κάθε πρόγραμμα διατίθεται εβδομαδιαίως ένα δίωρο, το οποίο ορίζεται συγκεκριμένα και αναγράφεται στο πρακτικό του Συλλόγου διδασκόντων  του σχολείου, που εγκρίνει το πρόγραμμα. Το πρακτικό αυτό συνοδεύει το «Σχέδιο υποβολής προγράμματος» ( ΣΥΝ. έντυπα).

3. Για κάθε πρόγραμμα δικαιολογούνται μέχρι δυο ώρες συμπλήρωσης ωραρίου. Η συμπλήρωση αφορά τον/την εκπαιδευτικό που αναλαμβάνει πρόγραμμα ή εναλλακτικά δύο εκπαιδευτικούς του προγράμματος (1+1 ώρα )εφόσον το επιτρέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα και το δυναμικό του σχολείου.

4. Κάθε εκπαιδευτικός της Δ/θμιας Εκπ/σης μπορεί να υλοποιεί έως δύο (2) προγράμματα, εκ των οποίων το ένα ως αναλαμβάνων. Κάθε πρόγραμμα μπορεί να υποστηρίζεται από ομάδα 1-4 εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένου του αναλαμβάνοντος .

5. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει μέχρι και σε δύο (2) προγράμματα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων έκαστης σχολικής μονάδας, ο Διευθυντής  ενημερώνει εγγράφως την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων για την ολοκλήρωση ή μη των προγραμμάτων του σχολείου σύμφωνα με το Σχέδιο Υποβολής Προγράμματος που είχε υποβληθεί στην αρχή του σχολικού έτους και θα χορηγείται  από το Δ/ντή της Δ.Ε και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων βεβαίωση συμμετοχής .

Τα σχέδια Υποβολής των προγραμμάτων πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013,  στην νέα ιστοσελίδα του Γραφείου  Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης  Σερρών. Για Υποβολή Σχεδίου, θα επιλέξετε από το επάνω μενού στα δεξιά σας την επιλογή: Υποβολή Προγράμματος και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που υπάρχουν. Το συνθηματικό θα σας αποσταλεί στο σχολείο.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να εφαρμόσουν προγράμματα Αγωγής Υγείας Περιβαλλοντικής Αγωγής, Πολιτιστικών Θεμάτων  θα  πρέπει να  στείλουν   συμπληρωμένο

α) την εκτύπωση του σχεδίου Υποβολής προγράμματος Σχολικής  Δραστηριότητας και με αλληλογραφία. To σχέδιο που θα στείλετε θα είναι από την εκτύπωση που θα πάρετε όταν το υποβάλετε ηλεκτρονικά στην  σελίδα του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων (ή εναλλακτικά αν υπάρχει πρόβλημα στο http://ysdser.mysch.gr).

β)  αντίγραφο πρακτικού του συλλόγου στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης ( Γρ.  Σχολικών Δραστηριοτήτων) .

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την UNESCO, τα έτη 2005-2014 έχουν οριστεί ως η «Δεκαετία της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Σύμφωνα και με τη 106553/Γ7/13-10-2006 «Το πλαίσιο Αναφοράς της εκπαίδευσης για τη Αειφορία και οι Σχολικές δραστηριότητες», το έτος 2013-14 είναι αφιερωμένο στην έννοια του Ενεργού Πολίτη.

Η θεματολογία των σχετικών προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων περιλαμβάνει την Αγωγή του Ενεργού Πολίτη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία     

Τέλος, να ορίσετε ένα καθηγητή, υπεύθυνο του σχολείου σας για θέματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, είτε στο σχολείο σας υλοποιηθούν προγράμματα, είτε όχι και να το  κάνετε γνωστό στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων  κα  Ευθυμιάδου Σοφία.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2013 2014

Πληροφορίες :  Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων  της Δ.Ε  Ν. Σερρών ( 1ο ΓΥΜΝ. ΣΕΡΡΩΝ)

Σοφία Ευθυμιάδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων

Τηλ. 2321052899, 6974757894,

e-mail :sxolikesd@gmail.com

Comments are closed.