Πρόσκληση εκπαιδευτικών σε τριήμερο σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «ΕΛΙΑ» με τίτλο «Η αξία της Ελιάς και της Αμπέλου στην ιστορία, τοπογραφία, τον πολιτισμό και την οικονομία των τοπικών κοινωνιών».

Το ΚΠΕ Καλαμάτας, ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΕΛΙΑ» και το ΚΠΕ Νάουσας, ως συνεργαζόμενο ΚΠΕ, διοργανώνουν τριήμερο θεματικό Σεμινάριο Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, από 12 έως και 14 Απριλίου 2019 (απόγευμα Παρασκευής 12 έως και το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου 2019). Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Νάουσας (Αγίου Νικολάου, Νάουσα) και σε πεδία (επιλεγμένα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας).

Το Σεμινάριο απευθύνεται:

  • σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας, οι οποίοι είναι μέλη του Ε.Θ. Δικτύου «ΕΛΙΑ» ή επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο το τρέχον διδακτικό έτος
  • σε Υπευθύνους Π.Ε. ή Σχ. Δραστηριοτήτων οι οποίοι έχουν σχολεία τους στο Δίκτυο
  • σε εκπαιδευτικούς μέλη Π.Ο. των συνεργαζόμενων με το Δίκτυο ΚΠΕ
  • στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου, σύμφωνα με το υπ. αριθμ. Φ7/ΠΝ/1096/13230/Δ7/29-01-2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορίας του ΥΠΠΕΘ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Σεμιναρίου θα γίνουν εισηγήσεις, θα γίνει επίσκεψη σε πεδία, θα διεξαχθούν εργαστήρια, θα δοθεί η δυνατότητα να παρουσιαστεί το έργο του Δικτύου και το έργο των σχολικών μονάδων που ανήκουν στο Δίκτυο. Θα παρουσιαστούν καινοτομίες, θα λυθούν πιθανές απορίες και θα διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί στο έργο τους.

Οι δαπάνες που θα προκύψουν κατά την οργάνωση/διεξαγωγή του σεμιναρίου, θα καλυφθούν από τα τεχνικά δελτία του ΚΠΕ Καλαμάτας και του ΚΠΕ Νάουσας σύμφωνα με το υπ.αριθμ. 8223/18-1-2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Υποστήριξης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορίας του ΥΠΠΕΘ. Οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί θα φιλοξενηθούν στους κοιτώνες του ξενώνα του ΚΠΕ Νάουσας.

Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα γίνει με δικά τους έξοδα.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Σεμιναρίου ή/και να παρουσιάσουν εργασίες/εργαστήριο, να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση μέχρι και την Τετάρτη 06/03/2019.

Σύνδεσμος: https://drive.google.com/open?id=1DQYbuZFBLhtpav_MFIVWt-6jq4eoxYVmAtukWB8s-Gs

Προσοχή, κατά τη συμπλήρωση της αίτησης ζητείται ο Αριθμός Μητρώου εκπαιδευτικού καθώς και το προσωπικό email.

Σε συνεργασία με τους Υπευθύνους ΠΕ, ΑΥ, ΠΘ ή ΣΔ των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης θα γίνει επιλογή των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν.

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου και οι τελικοί Πίνακες των Συμμετεχόντων (Τακτικών και Αναπληρωματικών) θα αναρτηθούν στους Δικτυακούς τόπους του ΚΠΕ Καλαμάτας και του ΚΠΕ Νάουσας, στις 15/3/2018.

Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα προηγηθούν:

  • Τα μέλη του Δικτύου «ΕΛΙΑ» που δεν έχουν παρακολουθήσει ξανά σεμινάριο του Δικτύου,
  • Οι εκπαιδευτικοί από τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Ηπείρου που είναι ενταγμένοι στο δίκτυο του ΚΠΕ Νάουσας «Γεωργία και Περιβάλλον» και επιθυμούν να υλοποιήσουν πρόγραμμα με παρεμφερές θέμα.

Comments are closed.