Θεατρική παράσταση: ΦΟΝΟΣ ΣΤΟ ΛΑΡΙΣΑ ΕΞΠΡΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Σάββατο 17-11-2018 & Κυριακή 18-11-2018 Ώρα 9.00 μμ

Θεατρική παράσταση κωμωδία «ΦΟΝΟΣ ΣΤΟ ΛΑΡΙΣΑ ΕΞΠΡΕΣ»

Τι σχέση μπορεί να έχουν ένας πολιτικός, μία παίκτρια του Survivor, ένας μεγαλοτυρέμπορος, μία Σερραία τηλεπαρουσιάστρια, ένας ιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών από τη Θεσσαλονίκη, μια Ρωσίδα, ένας Λαρισαίος αστυνομικός, μια δόκιμη μοναχή, ένας ιδιοκτήτης αμαξοστοιχίας, μια Σπαρτιάτισσα δικηγόρος, ένας Κρητικός μάγειρας, μία μεγαλοαστή από το Πανόραμα, μια τσιγγάνα και πολλοί άλλοι με τον παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ Ηρακλή Πουρό;

Είναι η συγκυρία που τους φέρνει όλους σ’ αυτό το τρένο της συμφοράς, το περίφημο «Λάρισα Εξπρές» ή……κάτι άλλο;

Κατακαλόκαιρο. Ένας φόνος ακινητοποιεί την αμαξοστοιχία «Λάρισα Εξπρές» στη μέση του θεσσαλικού κάμπου και αναγκάζει δύο από τους συνεπιβαίνοντες, τον διάσημο Ηρακλή Πουρό και τον βοηθό του Δόκτωρ Γουάτσον, να αναλάβουν δράση. Για πολλούς λόγους, επείγει ο φόνος να διαλευκανθεί πριν την έλευση της αστυνομίας.

Ένα πτώμα, πολλοί αντιφατικοί ένοχοι, ένας ντετέκτιβ με ιδιάζουσα προσωπικότητα και ο φιλόδοξος βοηθός του συνιστούν το πολύχρωμο ανθρώπινο μωσαϊκό, πάνω στο οποίο στήνεται η κωμωδία «Φόνος στο Λάρισα Εξπρές».

Πρόκειται για μια κωμωδία ανθρωπογεωγραφίας με αναφορές έντονα πολιτικές, κοινωνικές, πολιτισμικές και υπόβαθρο ψυχογραφικό, που στοχεύει μέσα από τη διακωμώδηση, την παρώδηση και την προβολή τυχαίων ανθρώπινων χαρακτήρων να αναδείξει και να στηλιτεύσει πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας.

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών του Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της θεατρολόγου Μαρίας Μεντίζη και μέσα από τα εντυπωσιακά σκηνικά της χημικού Στέλλας Χαχόλα, υπόσχεται να σας ξεναγήσει στα μυστικά της αμαξοστοιχίας «Λάρισα Εξπρές», αλλά κυρίως να καταδείξει σε μαθητές και γονείς πως, είτε με άξονα το γέλιο είτε μέσα από τον προβληματισμό, το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει παιδευτικά ως φορέας πρωτίστως αγαστής συνεργασίας.

Τα έσοδα της θεατρικής παράστασης θα διατεθούν για την ενίσχυση της «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ»

Πληροφορίες

afisa larisa express

Comments are closed.