Έναρξη Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, σχεδιασμός και διαδικασία υποβολής προγραμμάτων για το σχολικό έτος 2014-2015

Σε ειδική παιδαγωγική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων  για τη διαδικασία ανάπτυξης  προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων στο σχολείο, παρακαλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, να ενημερώσουν το σύλλογο διδασκόντων για τις εγκυκλίους σχετικές με την υλοποίηση  Σχολικών Δραστηριοτήτων(Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Αγωγής, Πολιτιστικών Θεμάτων) ( σχετ. διαταγές  Γ2/4867/28-8-92, και Υ.Α . 167127/Γ7/15-10-2014, 163790/Γ7/ 31-10-2013 ) 

Για τη σχολική χρονιά 2014-15

1. Τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υλοποιούνται μετά το πέρας των μαθημάτων.

2. Για κάθε πρόγραμμα διατίθεται εβδομαδιαίως ένα δίωρο, το οποίο ορίζεται συγκεκριμένα και αναγράφεται στο πρακτικό του Συλλόγου διδασκόντων  του σχολείου, που εγκρίνει το πρόγραμμα. Το πρακτικό αυτό συνοδεύει το «Σχέδιο υποβολής προγράμματος» ( ΣΥΝ. έντυπα).

3. Για κάθε πρόγραμμα δικαιολογούνται μέχρι δύο (2) ώρες συμπλήρωσης ωραρίου ή 2 ώρες υπερωρίες μόνον των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 (οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων αυτών δε δικαιούνται να αναλάβουν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων για συμπλήρωση του ωραρίου τους).

Η συμπλήρωση αφορά τον/την εκπαιδευτικό που αναλαμβάνει πρόγραμμα (συντονιστής του προγράμματος) ή εναλλακτικά δύο εκπαιδευτικούς του προγράμματος (1+1 ώρα για συμπλήρωση )εφόσον το επιτρέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα και το δυναμικό του σχολείου.

4. Κάθε εκπαιδευτικός της Δ/θμιας Εκπ/σης μπορεί να υλοποιεί έως δύο (2) προγράμματα, εκ των οποίων το ένα ως αναλαμβάνων. Κάθε πρόγραμμα μπορεί να υποστηρίζεται από ομάδα 1-4 εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένου του απολαμβάνοντος.

5. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει μέχρι και σε δύο (2) προγράμματα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων έκαστης σχολικής μονάδας, ο Διευθυντής  ενημερώνει εγγράφως την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων για την ολοκλήρωση ή μη των προγραμμάτων του σχολείου σύμφωνα με το Σχέδιο Υποβολής Προγράμματος που είχε υποβληθεί στην αρχή του σχολικού έτους και θα χορηγείται  από το Δ/ντή της Δ.Ε και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων βεβαίωση συμμετοχής .

Τα σχέδια Υποβολής των προγραμμάτων πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014,  στο Γρ.  Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης  Σερρών.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να εφαρμόσουν προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων  θα  πρέπει να  στείλουν:

1) Tο σχέδιο  Υποβολής προγράμματος  Σχολικής   Δραστηριότητας (συν. 1)   α) ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  sofiaeft@gmail.com και β) με την αλληλογραφία.

2) Αντίγραφο πρακτικού του συλλόγου  και τον κατάλογο  με το ονοματεπώνυμο των μαθητών της ομάδας(συν. 1, σελ 5)  στο  Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων,  μόνο με  την αλληλογραφία .

Υπενθυμίζουμε ότι όσα σχολεία επιθυμούν να ενταχθούν στο  Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPnet)  με την UNESCO μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά:

Εντυπο Υποβολής Αίτησης για την ένταξη στο Σχολικό Δίκτυο  (ASPnet)  UNESCO

Τέλος, να ορίσετε ένα καθηγητή, υπεύθυνο του σχολείου σας για θέματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, είτε στο σχολείο σας υλοποιηθούν προγράμματα , είτε όχι και να το  κάνετε γνωστό στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Ευθυμιάδου Σοφία, στην ηλεκτρονική Διεύθυνση sofiaeft@gmail.com

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Comments are closed.