Θεατρική παράσταση: Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, από το Γελ Μαυροθάλασσας

Η Θεατρική Ομάδα του Γελ Μαυροθάλασσας ετοιμάζει στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων την Θεατρική Παράσταση «Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης» του Σ. Κεβόπουλου. Η παρουσίαση της παράστασης θα γίνει στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας .

Ο Σ. Κεβόπουλος σ’ αυτό το θεατρικό έργο, μέσα από την ζωή τριών αδελφών της Ανατολής , της Ανδρομάχης και της Μαρίνας μας φέρνει αντιμέτωπους με συναισθήματα που όλοι έχουμε βιώσει από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι και την ενηλικίωσή μας. Η απόρριψη του Πατέρα μας ή της μάνας μας, η απουσία τους ή ο υπερβολικός τους έλεγχος, η επιρροή τους στην εικόνα που δημιουργούμε για τον εαυτό μας και πως αυτή καθορίζει  όλες μας τις επιλογές, τις φιλικές, τις ερωτικές τις επαγγελματικές μας σχέσεις.

Ο Σ. Κεβόπουλος και σ’ αυτό το θεατρικό του έργο ξεκινά κάπως συγκρατημένα, ίσως για κάποιους «βαρετά» με την «άτυπη» συνεδρία μιας επόπτριας ψυχολόγου με δύο άλλες ψυχολόγους που η κάθε μια έχει φέρει από ένα περιστατικό για εποπτεία. Στην πορεία της εποπτείας προκύπτει ότι τα περιστατικά δεν αφορούν κάποιους ασθενείς αλλά τις ίδιες τις ψυχολόγους οι οποίες έχουν ερωτευθεί και έχουν συνάψει σχέση με τον ίδιο άνδρα, ο οποίος είναι και ο σύζυγος της επόπτριας.

Δεν εννοείται αλλά στην πορεία ο θεατής καταλαβαίνει ότι το σκηνικό με της ψυχολόγους είναι η πρόβα του θεατρικού έργου που γράφουν οι τρεις αδελφές, οι οποίες είναι θεατρικοί συγγραφείς.

Διαφωνώντας για «τα πως και τα τι» του έργου βγαίνουν στην επιφάνεια οι ιστορίες τους και η εικόνα που έχει η μια φτιάξει στο μυαλό της για την άλλη. Έτσι αρχίζει η δράση μιας και οι ατάκες αρχίζουν να ξεσηκώνουν τον κόσμο χωρίς όμως να λείπουν οι συγκινητικές στιγμές αφού μέσα από την συζήτηση γίνεται η αποκάλυψη του δράματος της οικογένειάς τους που ο πατέρας δεν μπορούσε να διαχειριστεί και η μητέρα το βίωνε στωικά .

«Το σύνδρομο της Στοκχόλμης» θα σας συγκινήσει, θα σας κάνει να γελάσετε αλλά θα σας κάνει δείτε τον εαυτό σας και τους άλλους αλλιώς.

Comments are closed.