Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Αρχαίου Θεάτρο

Σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος με τίτλο:

Σκηνικοί Αγώνες: «Ολύμπια τα εν Δίω»

το διάστημα από την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου.

Ο  καταξιωμένος πλέον, θεσμός των Ολύμπιων των εν Δίω αποτελεί αναβίωση των αρχαίων αγώνων θεάτρου που διεξάγονταν στον ίδιο χώρο, την ιερή πόλη των Μακεδόνων, και διαρκούσαν εννέα μέρες όσες και οι Πιερίδες Μούσες.

Το καινοτόμο στοιχείο είναι ότι οι αγώνες αναβιώνουν με τη συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας, χωρίς ωστόσο, να έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα. Καλούνται

μαθητές από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν θεατρικά έργα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων ή του δικού τους πολιτισμού αποδεικνύοντας ότι η παιδεία και η τέχνη δεν έχουν σύνορα αλλά αποτελούν μέσο διάδοσης της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας.

            Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων από τα ενδιαφερόμενα σχολεία είναι η 30η Μαΐου 2014.

Μαζί με την αίτηση τα σχολεία θα πρέπει να μας αποστείλουν τρεις (3) φωτογραφίες, ένα DVD διάρκειας 10΄ λεπτών από τις πρόβες και μία κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των μαθητών και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα που θα εκδοθεί.

  Επίσης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι όσα σχολεία επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χωρίς χρηματική επιβάρυνση τις παραστάσεις. Για την καλύτερη διοργάνωση της Μαθητικής Συνάντησης παρακαλούνται τα σχολεία να μας δηλώσουν με e-mail μέχρι 30 Μαΐου τον αριθμό των μαθητών και των εκπαιδευτικών-συνοδών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις.

Η πρόσκληση και η δήλωση συμμετοχής για τη Διεθνή Μαθητική συνάντηση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα http://dide.pie.sch.gr/politistika.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα αναρτήσουμε πρόγραμμα παραστάσεων στην ιστοσελίδα μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και πληροφορία.

ΣΧΕΤ: 1. Η με αριθμ πρωτ. 42729/Γ7/29-03-2013 αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

              2. Η με αρ.πρωτ. 4117/100.5/ΑΣ968/02-04-2014 Αιγίδα Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την  UNESCO.

 Συνημμένα:

1. Πρόσκληση συμμετοχής σχολείων

2. Δήλωση Συμμετοχής

Comments are closed.