2014, επετειακό έτος συνδεδεμένο με την UNESCO, αφιερωμένο στον ζωγράφο Δομίνικο Θεοτοκόπουλο

Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν πρότασης της Ελλάδας, με την οποία συντάχθηκε και η Ισπανία,  η UNESCO (o Διεθνής Οργανισμός για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες και την Επικοινωνία των Ηνωμένων Εθνών), αποφάσισε να συνδέσει το όνομα της με τη  συμπλήρωση των τετρακοσίων χρόνων από το θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (1541-1614), στο πλαίσιο του προγράμματος των επετειακών ετών (anniversaries). Η κοινή πρόταση εορτασμού, υιοθετήθηκε κατά τη 37η Γενική Συνέλευση της UNESCO το Νοέμβριο του 2013.

Τα εθνικά επετειακά έτη αποτελούν εορτασμούς, σε εθνικό επίπεδο, διακεκριμένων προσώπων ή ιστορικών γεγονότων που έχουν συμβάλλει στην προώθηση των Επιστημών, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Επικοινωνίας. H UNESCO συνδέεται και τιμά τις επετείους, για να τους προσδώσει οικουμενική διάσταση και σημασία.

Παρακαλούμε, να ενημερώσετε τις σχολικές μονάδες ή υπηρεσίες (Σχολικοί Σύμβουλοι, Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων) αρμοδιότητάς σας, σχετικά με τις εν λόγω επετείους, προκειμένου να αναπτύξουν δραστηριότητες σχετικές με την ανάδειξη της ζωής και του έργου του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.

Comments are closed.