8ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Μέρες του 2014»

Σας ενημερώνουμε ότι  η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (3ο ΕΠΑΛ) διοργανώνει τον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Μέρες του 2014», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές των Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ και ΕΠΑΛ της χώρας.

 Στόχος του διαγωνισμού της χρονιάς αυτής είναι η αποτύπωση της σημερινής πραγματικότητας. Όπως παρατηρούν οι διοργανωτές του Διαγωνισμού ? Οι μέρες που ζούμε είναι, έτσι κι αλλιώς, ιστορικές και κατά συνέπεια η φωτογραφική τους καταγραφή είναι επιβεβλημένη. Η νέα γενιά έχει όλη εκείνη τη φρεσκάδα που απαιτείται ώστε να δώσει στις σκληρές αυτές μέρες ένα άλλο νόημα. Η ματιά της είναι ελεύθερη να καταγράφει πράγματα και ανθρώπους, να παγώσει το χρόνο και να δώσει στο χώρο τις διαστάσεις που εκείνη θεωρεί σημαντικές. Περιμένουμε τ? αποτελέσματα με το αίσθημα των ανθρώπων που ελπίζουν ότι η νέα γενιά έχει κάτι να τους διδάξει.?

Όροι του Διαγωνισμού

1) Μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό  μαθητές από όλα τα Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ,  ΕΠΑΛ  της Ελλάδας.

2)Μπορούν να υποβληθούν για κάθε μαθητή μέσα σε φάκελο Α4 το ανώτερο 3 (τρεις) φωτογραφίες  (ασπρόμαυρες ή έγχρωμες) διαστάσεων 13Χ18 cm με τα αρνητικά τους άκοπα και τοποθετημένα σε θήκες προστασίας.

3) Αν πρόκειται για ψηφιακές φωτογραφίες πρέπει να μην είναι προϊόντα επεξεργασίας (μοντάζ), να είναι εκτυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί με τις ίδιες περίπου διαστάσεις και να συνοδεύονται με CD που να περιέχει τα ψηφιακά αρχεία των εικόνων σε ανάλυση 300 dpi ? πραγματικής ανάλυσης λήψης (χωρίς επεμβάσεις στις διαστάσεις της εικόνας).

4)Πίσω από κάθε φωτογραφία να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του μαθητή, η ηλικία του, η τάξη του, η διεύθυνση κατοικίας του, το τηλέφωνο του, το σχολείο στο οποίο ανήκει και τέλος η ταχυδρομική διεύθυνση του σχολείου, ο υπεύθυνος καθηγητής, τα τηλέφωνα και η  ηλεκτρονική διεύθυνση.

 5) Προαιρετικά μπορεί να αναγραφεί και προτεινόμενος τίτλος για την κάθε φωτογραφία.

6) Τελευταία προθεσμία υποβολής των συμμετοχών αποτελεί η 31 Μαΐου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Comments are closed.