Βιωματικό σεμινάριο ΑΥ: Ηλεκτρονικός εκφοβισμός-Παρενόχληση (Cyber bullying)

Σας ενημερώνουμε ότι  το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Σερρών  θα πραγματοποιήσει  βιωματικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας  για τους εκπαιδευτικούς του Ν. Σερρών που υλοποιούν  προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων(ΑΥ, ΠΕ, Πολιτιστικά).

Ο εκφοβισμός μέσω του διαδικτύου είναι οποιαδήποτε πράξη επιθετικότητας, παρενόχλησης, προσβολής  που πραγματοποιείται μέσω της χρήσης διαδικτύου και άλλων σύγχρονων μέσων, η οποία επαναλαμβάνεται σε τακτά ή άτακτα χρονικά διαστήματα, με σκοπό να βλάψει το θύμα.

Το φαινόμενο αυτό, παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και μόνο μία ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να φέρει ορατά αποτελέσματα και ο εκπαιδευτικός ως ένας από τους βασικούς ενήλικες υποστηρικτές των παιδιών- νέων, είναι απαραίτητο να γνωρίζει, να αναγνωρίζει και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ημερομηνία Διεξαγωγής σεμιναρίου : Τετάρτη, 06-03-2013 ( Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο )

θέμα : Ηλεκτρονικός εκφοβισμός-Παρενόχληση (Cyber bullying)

Χώρος διεξαγωγής  Σεμιναρίου : Κέντρο πρόληψης «ΟΑΣΙΣ»

Ώρα :  13.30 ? 16.30

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο βιωματικό  σεμινάριο Αγωγής Υγείας  μπορούν  να αποστείλουν  τη δήλωση συμμετοχής με   e-mail  στην ηλεκτρονική διεύθυνση sofiaeft@gmail.com μέχρι τη Δευτέρα 04-03-2013.

Πρόσκληση και δήλωση συμμετοχής

 

Comments are closed.