Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή εκπαιδευτικών σε τριήμερο σεμινάριο στο Βελβεντό

Σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας, τα ΚΠΕ Βελβεντού – Σιάτιστας, Ποροΐων Σερρών και Μελίτης Φλώρινας συνδιοργανώνουν τριήμερο σεμινάριο ενημέρωσης και εργαστηριακών δράσεων Β΄ επιπέδου, για εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6,  με τίτλο: «Νερό: παραδείγματα σύγχρονης διαχείρισης και παιδαγωγικές εφαρμογές στο πλαίσιο της αειφορίας».

Το σεμινάριο διάρκειας 25 διδακτικών ωρών, θα πραγματοποιηθεί στο Βελβεντό την Παρασκευή 29/3/2019, το Σάββατο 30/3/2019 και την Κυριακή 31/3/2019. Το σεμινάριο απευθύνεται σε 42 εκπαιδευτικούς Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης ως εξής.

 

Διευθύνσεις ΕκπαίδευσηςΑριθμός Εκπ/κών
Π/βάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης5
Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης5
Π/βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών4
Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών4
Π/βάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς3
Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς3
Π/βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας3
Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας3
Π/βάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας3
Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας3
Π/βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης3
Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης3

 

Με την ολοκλήρωση του τριήμερου σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εκπαιδευτικές διαδικασίες θα λάβουν βεβαίωση επιμόρφωσης.

Στο θεωρητικό του μέρος θα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με καλές πρακτικές και σκέψεις για την αειφορική διαχείριση και χρήση του νερού. Θα παρουσιαστούν καλές διαχειριστικές πρακτικές. Στο πρακτικό του μέρος θα υλοποιηθούν εργαστήρια σχετικά με το θέμα.

Τα ΚΠΕ Βελβεντού & Σιάτιστας, Ποροΐων και Μελίτης θα καλύψουν από τα Τ.Δ.Ε. τις δαπάνες εργαστηριακών υλικών, μπουφέ (καφές, αναψυκτικά, αρτοποιήματα κλπ), δυο  γευμάτων και διαμονής (όσων δικαιούνται). Όλοι οι εκπαιδευτικοί από την Π/βάθμια και Δ/βάθμια Εκπαίδευση Κοζάνης δεν δικαιούνται διαμονή.

Σε κάθε περίπτωση τηρούνται οι οδηγίες και οι περιορισμοί, όπως προβλέπονται από το σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΘ, 8223/18-1-2019, «Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα ΚΠΕ για το σχολικό έτος 2018-2019».

Τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν από τους ίδιους.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί των ΚΠΕ, θα καλύψουν από τα οικεία Τ.Δ.Ε. τους τη διαμονή και τη μετακίνησή τους, ενώ η διατροφή τους θα καλυφθεί από τα ΚΠΕ Βελβεντού & Σιάτιστας,  Ποροΐων και Μελίτης.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης έως την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019. Παρακαλούμε τα γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να επιλέξουν τους εκπαιδευτικούς που πληρούν τις προϋποθέσεις και να μας αποστείλουν ονομαστικές καταστάσεις έως την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου καθώς και τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών (τακτικών και αναπληρωματικών) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Βελβεντού – Σιάτιστας.

ATT00092

ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Comments are closed.