Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε σεμινάριο του Ε.Θ. Δικτύου Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Τα ΚΠΕ Καρπενησίου και Παρανεστίου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με θέμα  «Ευρυτανία: Μάγεμα Φύσης κι Όνειρο» στις 22, 23 και 24 Ιουνίου 2018. Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Αγίας Σωτήρας, στη Φραγκίστα Ευρυτανίας, μετά την ευγενική παραχώρησή τους από την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου.

 Το σεμινάριο είναι στο πλαίσιο του ΕΘΔ του ΚΠΕ Παρανεστίου με τίτλο: «Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» και ο στόχος είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσα από τη βιωματική προσέγγιση, που θα εφαρμοστεί με την υπαίθρια διαβίωση στο φυσικό περιβάλλον και με τη διεξαγωγή υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 80 Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς-μέλη του Δικτύου «Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» και σε εκπαιδευτικούς των Νομών Εμβέλειας του ΚΠΕ Παρανεστίου.

Επιπλέον των παραπάνω, μπορούν να συμμετέχουν έως 2 εκπαιδευτικοί από κάθε συνεργαζόμενο ΚΠΕ (έως 4 ΚΠΕ συνολικά), οι εκπαιδευτικοί της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου και οι Υπεύθυνοι Σ.Δ. ή Π.Ε. των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Παρανεστίου.

Η διαμονή είτε στους κοιτώνες της κατασκήνωσης είτε σε σκηνές, θα είναι δωρεάν, όπως και η χρήση κοινόχρηστων WC και ντους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τον προσωπικό τους εξοπλισμό (σκηνή, υπνόσακο, σεντόνια, μαξιλάρι κλπ)

Τα ΚΠΕ Καρπενησίου και Παρανεστίου θα καλύψουν για όλους τους συμμετέχοντες  2 γεύματα.

Οι εκπαιδευτικοί των ΚΠΕ θα καλύψουν τη μετακίνησή τους από τα οικεία τους Τ.Δ.Ε., σύμφωνα με τους κανόνες επιλεξιμότητας της πράξης.

Το κόστος της μετακίνησης όλων των υπόλοιπων συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα βαρύνει τους ίδιους. Θα υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα συνεννόησης, προκειμένου να συνταξιδέψουν οι ενδιαφερόμενοι.

Θα υπάρξουν επίσης εθελοντικές ομάδες εργασίας για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Όσοι επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα, μπορούν να έρθουν και να διαμείνουν στην κατασκήνωση τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα (Πέμπτη 21 Ιουνίου), χωρίς ωστόσο κάποια επιπλέον παροχή πέραν της διαμονής.

Οι αιτήσεις όλων των εκπαιδευτικών θα κατατεθούν στους αντίστοιχους Υπεύθυνους Σχολικών δραστηριοτήτων, Καινοτόμων Δράσεων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σύμφωνα με το υπόδειγμα αίτησης που ακολουθεί στο τέλος της πρόσκλησης. Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν και την ηλεκτρονική φόρμα για την άμεση ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων τους: https://goo.gl/forms/7EfOnnrRq8njFR3v2

Οι αιτήσεις των μελών ΚΠΕ, των μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας και της Συντονιστικής Επιτροπής θα κατατεθούν μόνο ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:  https://goo.gl/forms/7EfOnnrRq8njFR3v2

Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών πρέπει να έχουν υποβληθεί το αργότερο μέχρι και τη Παρασκευή 18 Μαΐου 2018. Οι Υπεύθυνοι παρακαλούνται να αποστείλουν τους αξιολογικούς πίνακες έως και την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018. Σε περίπτωση που όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, έχουν συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα, αρκεί η ονομαστική ενημέρωση μόνο της αξιολογικής σειράς.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν και το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των δύο ΚΠΕ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 2018

Comments are closed.