Ημερίδα με θέμα «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των προσφύγων στην Ελλάδα»

Ημερίδα με θέμα «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των προσφύγων στην Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 ώρα 9.00 π.μ.-13.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κάτω Ποροΐων.

Την Ημερίδα συνδιοργανώνουν οι Διευθυντές: του Γυμνασίου, κ. Δημήτριος Αρδανιώτης, του ΓΕ.Λ. Κάτω Ποροΐων, κ. Εμμανουήλ Κούκκος και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Σερρών, κα Σοφία Ευθυμιάδου-Τουλή.

Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα του Πολιτιστικού  Προγράμματος  «Κι αν ήσουν εσύ;», που εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του Σχολικού έτους 2017-2018 στο ΓΕ.Λ. Κ. Ποροΐων από τους εκπαιδευτικούς κα Μαρία Καραθανάση, Φιλόλογο, κ. Εμμανουήλ Κούκκο, Γεωλόγο και την κα Μαρία Μέργα, Πληροφορικό.

Στο Α΄μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν «Βιωματικά Εργαστήρια» σε ομάδες μαθητών, από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του Προγράμματος « Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιεί το Δίκτυο σε συνεργασία με την Ύπατη αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες. Τα εργαστήρια θα γίνουν από τις θετροπαιδαγωγούς του Δικτύου κες Τζένη Καραβίτη και Ιωάννα Μήτσικα.

Στο Β΄μέρος ακολουθεί ομιλία με θέμα: «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των προσφύγων στην Ελλάδα», με κεντρική ομιλήτρια την κα Παρασκευή Νάσκου-Περράκη, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Οργανισμών.

Η Ημερίδα θα κλείσει με το Γ΄ μέρος όπου θα προβληθεί μια ταινία μικρού μήκους, που γύρισε το Α2 τμήμα του ΓΕ.Λ., με τίτλο «Κι αν ήσουν εσύ…» στη διάρκεια υλοποίησης του αντίστοιχου Πολιτιστικού Προγράμματος.

Την εκδήλωση στηρίζουν με την ηθική και οικονομική αρωγή τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Κ. Ποροΐων .

  

Ο Διευθυντής Γ/σίου
Δημήτριος Αρδανιώτης
Ο Διευθυντής ΓΕ. Λ

Εμμανουήλ Κούκκος

Η Υπεύθυνη Σχολικών  Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Σερρών
Σοφία Ευθυμιάδου – Τουλή

Πρόγραμμα 2018_2 Αφίσα 2018 Πρόγραμμα 2018_1

Comments are closed.