ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ»  Από Κυριακή 29 Απριλίου έως Κυριακή 6 Μαΐου 2018

 Το Γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και  το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών συνδιοργανώνουν την 2η Θεατρική Άνοιξη Γυμνασίων, Λυκείων & ΕΠΑΛ από 29 Απριλίου έως και 4 Μαΐου 2018  με κορύφωση τη συνάντηση- παρουσίαση των μαθητικών παραστάσεων των  Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  και όλων  των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ,  στις  5 & 6 Μαΐου 2018, στο  ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

«ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΕΦΗΒΩΝ»

1η Δράση : Κάθε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. οργανώνει εβδομάδα «Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων». (Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου στην έδρα του στο θέατρο Αστέρια). Κάθε μαθητική θεατρική ομάδα παρουσιάζει το έργο, που έχει ετοιμάσει (από το παγκόσμιο, κλασικό και σύγχρονο δραματολόγιο) στις θεατρικές αίθουσες των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Ο χαρακτήρας παραμένει διαγωνιστικός  και θα υπάρχει Κριτική Επιτροπή που θα αποτελείται από ανθρώπους του θεάτρου.

Η Κριτική Επιτροπή του κάθε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. βραβεύει την καλύτερη παράσταση στην έδρα του και οι καλύτερες έξι παραστάσεις από τα έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ θα συμμετάσχουν στην εβδομάδα «Θεατρική Άνοιξη  Εφήβων» του Δικτύου, που θα φιλοξενηθεί φέτος στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών ως επιστέγασμα και κλείσιμο της θεατρικής δράσης .

Οι μαθητικές θεατρικές ομάδες θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή με πολύ σεβασμό και προσοχή  με κριτήρια:  επιλογή  έργου,  συγγραφή θεατρικού έργου, κινησιολογία συνόλου, εκφορά λόγου, θεατρική κίνηση, ενδυματολογία, σκηνογραφία,  μουσική επιμέλεια,  ερμηνεία τραγουδιού, ηθοποιία, γενική παρουσία και σκηνοθεσία.

Κάθε Σχολείο (Γυμνάσιο ή Λύκειο) μπορεί να συμμετέχει με μία παράσταση διάρκειας, το ανώτερο 1 ώρας και είναι υπεύθυνο για την επιλογή του έργου, τα κοστούμια, τα σκηνικά, καθώς και την τεχνική του κάλυψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να στηθεί έγκαιρα το έντυπο – πρόγραμμα των παραστάσεων είναι η αποστολή σε ηλεκτρονική μορφή α)  δήλωση συμμετοχής  του σχολείου και β) όλα τα στοιχεία (Σχολείο, τίτλος έργου, περίληψη του έργου, συντελεστές, ονοματεπώνυμα μαθητών και υπεύθυνων εκπαιδευτικών)  καθώς και τουλάχιστον μία φωτογραφία από πρόβα ή αφίσα του έργου έως Παρασκευή 30 Μαρτίου,  στο Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων e-mail: sofiaeft@gmail.com και στο mail του ΔΗΠΕΘΕ: dipetheserron@gmail.com

Δράση:   «Διαγωνισμός εικαστικών»

 

     α. Μάσκας-Προσωπείου

    β. Ζωγραφικής για το Θέατρο-Σκηνογραφίας.

2.α. Οι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ μπορούν να  φιλοτεχνήσουν μάσκες – προσωπεία σε μέγεθος  ανθρώπινου προσώπου, που να αναφέρονται σε μάσκες-προσωπεία ηθοποιών, κλόουν, καρνάβαλων, λαϊκών δρώμενων  κ.ά.

 Κάθε Σχολείο (Γυμνάσιο-Λύκειο- ΕΠΑΛ ) επιλέγει τις τρεις (3) καλύτερες μάσκες – προσωπεία και τις αποστέλλει στην Κριτική Επιτροπή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών.

2 .β.  Ζωγραφική για το Θέατρο-Σκηνογραφία

 Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων,  μπορούν να φιλοτεχνήσουν πίνακες ζωγραφικής για το Θέατρο –Σκηνογραφία.

Δήλωση συμμετοχής  μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.
Ακολουθείται η ίδια διαδικασία αξιολόγησης και σε αυτή την δράση.

Comments are closed.