Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ισότητα των φύλων

Η Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών – Γρ. Σχολικών δραστηριοτήτων  σε συνεργασία με το Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π/θμιας Εκπ/σης Σερρών και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Σερρών  θα οργανώσουν στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας  εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο:

                         Καλλιεργούμε την ισότητα των φύλων στο σχολείο

Σκοπός του προγράμματος είναι η υλοποίηση δράσεων στα σχολεία  που στοχεύουν  στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη και στον περιορισμό  των ανισοτήτων και των διακρίσεων στο σχολείο, κοινωνία και εργασία.

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης, αλλά και κατά τη φάση της υλοποίησης εντός των σχολείων, οι συμμετέχοντες/ουσες θα ασχοληθούν με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  1. η έννοια «φύλο»
  2. ισότητα των φύλων & ανθρώπινα δικαιώματα
  3. στερεότυπα
  4. τα φύλα στη σχολική γραφειοκρατία τα σχολικά εγχειρίδια και τη σχολική καθημερινότητα
  5. ΜΜΕ & φύλο
  6. κινηματογράφος & φύλο
  7. έμφυλη βία
  8. η διάσταση του φύλου μέσα στο ζήτημα της μετανάστευσης: η περίπτωση του trafficking ( διεθνική εμπορία ανθρώπων)
  9. διαφυλικές σχέσεις
  10. ανακεφαλαιωτική ενότητα- κλείσιμο
  11. 11.το γυναικείο κίνημα και η ιστορία του

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις τάξεις των γυμνασίων και των λυκείων και οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό θα υλοποιήσουν δράσεις μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους και θα τους/τις  δοθεί συγκεκριμένο υποστηρικτικό υλικό μετά τη λήξη της επιμόρφωσης.

Η επιμόρφωση των συμμετεχόντων/ουσων θα πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου και θα έχει βιωματικό χαρακτήρα.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, μπορούν  να  υποβάλλουν   σχετικό πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων / Αγωγής Υγείας,  για την ισότητα των φύλων.

Comments are closed.