Δελτίο Τύπου σχετικά με την Έκθεση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ( Αγωγή Υγείας , Περιβαλλοντική Εκπαίδευση , Πολιτιστικά Θέματα)

σχ. έτους 2013-2014

ΥΠΕΥΘΥΝΗ  : ΣΟΦΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ?ΤΟΥΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ

( Ένας διαφορετικός τρόπος μάθησης στο σχολείο  )

 

Έκθεση ?Παρουσίαση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων)  που υλοποιήθηκαν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Σερρών τη σχολική χρονιά 2013-14

Φρεσκάδα,   Δημιουργικότητα,  Καινοτομία,  Συμμετοχικότητα,  

Διάδραση    και     Κοινωνική   Υπευθυνότητα

ήταν τα χαρακτηριστικά της φετινής εκδήλωσης του Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 11 Μαϊου 2014  στην Πλ. Ελευθερίας Σερρών,  στο πλαίσιο της διάδοσης και διάχυσης των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

  Σκοπός της εκδήλωσης :

 – Η παρουσίαση των προγραμμάτων   Σχολικών Δραστηριοτήτων ( Αγωγή Υγείας , Περιβαλλοντική Εκπαίδευση , Πολιτιστικά Θέματα) στην ευρύτερη Τοπική Κοινωνία των Σερρών.

 – Η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από την εφαρμογή των προγραμμάτων  μεταξύ των εκπαιδευτικών και μαθητών από διαφορετικά σχολεία.

– Η διάδοση και διάχυση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δ/μιας  Εκπ/σης Σερρών.

Διοργανώτρια και συντονίστρια της εκδήλωσης η κ. Σοφία Ευθυμιάδου ?Τουλή, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Συμμετέχοντες σχολικές μονάδες  στην Έκθεση-Παρουσίαση των προγραμμάτων  :

1ο Γυμν. Σερρών,  2ο Γυμν. Σερρών,  3ο Σερρών,    4ο Σερρών,  6ο  Γυμν. Σερρών,   Γυμν.  Αλιστράτης ,Γυμν.Αχλαδοχωρίου, Γυμν. Βυρώνειας ,   Γυμν. Ηράκλειας , Γυμν. Κάτω Ποροΐων, Γυμν.Κοίμησης,   Γυμν.Λευκώνα,  Γυμν. Λιβαδιάς, Γυμν.Νέας Ζίχνης, Γυμν. Νέου Σκοπού, Γυμν. Νιγρίτας,  Γυμν. Σκουτάρεως, Γυμν. Στρυμονικού, Γυμν.  Δημητριτσίου

Εσπερινό Γυμν. Σερρών.   1ο ΓΕΛ ,  3ο ΓΕΛ, 4ο  ΓΕΛ  Σερρών,  ΓΕΛ Βυρώνειας , ΓΕΛ  Ηράκλειας , ΓΕΛ  Κάτω Ποροΐων , ΓΕΛ Ν.Ζίχνης , ΓΕΛ Σιδηροκάστρου , ΓΕΛ  Σκουτάρεως.
1ο ΕΠΑΛ Σερρών, 2ο ΕΠΑΛ  Σερρών,  ΕΠΑΛ Ηράκλειας, 4ο ΕΠΑΛ  Εσπερινό

Στη διάρκεια της χρονιάς, εκπονήθηκαν εθελοντικά από μαθητές και εκπαιδευτικούς  177 προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (57 Αγωγής Υγείας , 80  Πολιτιστικών θεμάτων και 40 Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) που κάλυπταν το σύνολο σχεδόν της θεματολογίας των Σχολικών Δραστηριοτήτων και έδωσαν στο μαθητή τη δυνατότητα να αντενεργήσει, να συνεργασθεί και να ενημερωθεί.

Σίγουρα όμως, η αξία της συμμετοχής και υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων βρίσκεται στο ταξίδι μάθησης που βίωσαν οι μαθητές των ομάδων και οι  εμπειρίες που αποκόμισαν από την εφαρμογή του προγράμματός τους.

Για την καλύτερη εφαρμογή των προγραμμάτων και για τη  στήριξη / υποστήριξη των εκπαιδευτικών-συντονιστών  πραγματοποιήθηκαν  πάρα πολλά  βιωματικά σεμινάρια  και δόθηκε στους εκπαιδευτικούς ανάλογα με το πρόγραμμά  τους  σχετικό  εκπαιδευτικό υλικό του Υπουργείου Παιδείας, του Γρ.. Σχολικών δραστηριοτήτων  της Δ.Ε  Σερρών και των συνεργαζόμενων φορέων με τη μεγαλύτερη στήριξη από το Κέντρο Πρόληψης Σερρών «ΟΑΣΙΣ» .

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος και  οι Τοπικοί Αρχές της  πόλης, ο κ. Μπουλάκης Γεώργιος, Διευθυντής της  Δ/νσης Δ.Ε Σερρών, ο κ. Κιορίδης Ιωάννης, Σχολικός Σύμβουλος,  Διευθυντές των Σχολείων, κ. Τζίνη Πασχαλία, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων, κ. Ρίζος Στέλιος, αιρετός Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μετόκης Ιωάννης, αιρετός ΠΥΣΔΕ  Σερρών,  η  κ. Πάνου Ελευθερία, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Σερρών, η κ. Παλάζη Χρυσάνθη Υπεύθυνη ΣΣΝ, η κ. Δομουχτσή Φωτεινή, Υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ,  Εκπρόσωποι  Φορέων,  γονείς των μαθητών  και πολλοί  Σερραίοι.

Ένα μεγάλο  «Μπράβο» στους μαθητές των ομάδων , στους εκπαιδευτικούς-συντονιστές  των προγραμμάτων και τους Διευθυντές των σχολείων που στήριξαν τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Comments are closed.