Εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: Εισαγωγή στη Βιωματική Μάθηση

Σας γνωρίζουμε ότι το  Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων ( ΑΥ ,ΠΕ, ΠΘ) της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών θα πραγματοποιήσει βιωματικό σεμινάριο  για τους εκπαιδευτικούς της Δ. Ε του Ν. Σερρών που προτίθενται να υλοποιήσουν πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων (ΑΥ, ΠΕ, ΠΘ )

      Θέμα του σεμιναρίου :

 Βιωματική μάθηση : εργαλείο στην υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης , Πολιτιστικών Θεμάτων )  

      Η βιωματική μάθηση αναφέρεται στη μάθηση μέσω του να βιώνουν οι μαθητές το θέμα το οποίο ερευνούν ή πραγματεύονται γεγονός το οποίο αναμένεται να επηρεάσει την εκτίμηση και κατανόησή τους. Επίσης αναφέρεται στη διαδικασία κατανόησης του εαυτού και των εμπειριών.  Η βιωματική μάθηση και προσέγγιση δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ανταλλάξουν εμπειρίες, να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον αλλά και τον εαυτό τους. Τα άτομα βιώνουν όσα σκέπτονται, ενεργούν και γίνονται τα ίδια εξερευνητές των συναισθημάτων και των ιδεών τους. Οι βιωματικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν ομαδική εργασία, role ? playing (δραματοποίηση), ζωγραφική, brain ?storming (καταιγισμός ιδεών), ελεύθερη συζήτηση, παιχνίδια επικοινωνίας, ενεργοποίησης και αυτογνωσίας.

Όσοι εκπαιδευτικοί θα εφαρμόσουν πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων  μπορούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο και  να αποστείλουν  την αίτηση τους, μέχρι 18-10-2012.

Σεμινάριο: Εισαγωγή στη Βιωματική Μάθηση (πρόσκληση και αίτηση)

Comments are closed.