Ενημέρωση σχολικών μονάδων που επιλέχτηκαν για να επισκεφτούν το ΚΠΕ Ποροϊων

Εν αναμονή της απόφασης έγκρισης από τη Δ/νση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘΠΑ, σας πληροφορούμε ότι τα σχολεία, που έχουν συμπεριληφθεί στον πίνακα των κύριων και των αναπληρωματικών σχολικών ομάδων Δ.Ε., στο  υπ?αριθμ. 31/29-01-2013 έγγραφό μας προς την Δ/νση ΣΕΠΕΔ, για να υλοποιήσει πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Κ.Π.Ε. Ποροϊων, είναι τα εξής, σύμφωνα με το συνημμένο πίνακα.

Παρακαλούμε, για την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος, να ενημερώσετε τους συνοδούς εκπ/κούς και τους μαθητές σας για τα παρακάτω:

Σε όλα τα προγράμματα του Κ.Π.Ε. Ποροΐων γίνεται:

  • · Γνωριμία με τους μαθητές-χωρισμός ομάδων.
  • · Προβολή ? θεωρητική προσέγγιση στους χώρους του Κ.Π.Ε..
  • · Δραστηριότητες στο πεδίο.
  • · Δραστηριότητες στο Κ.Π.Ε.
  • · Αξιολόγηση του προγράμματος.

Ο απαιτούμενος χρόνος για την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι:

  • · Για τα μονοήμερα από τις 09:00 έως τις 14:00.
  • · Για τα διήμερα, έναρξη την πρώτη ημέρα στις 11:00 και λήξη τη δεύτερη ημέρα στις 14:00 (για τα σχολεία που αδυνατούν να προσέλθουν πριν τις 11:00 η έναρξη μπορεί να γίνει στις 17:00 κατόπιν συνεννόησης με το Κ.Π.Ε.).
  • · Για τα τριήμερα, έναρξη την πρώτη ημέρα στις 17:00 και λήξη την τρίτη ημέρα στις 14.00.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας το χρόνο που χρειάζεστε για να φτάσετε στο Κ.Π.Ε. Τροποποιήσεις γίνονται μόνο κατόπιν συνεννόησης με το Κ.Π.Ε.

Θα πρέπει οι συνοδοί εκπ/κοί να ενημερώνουν το πρακτορείο, ότι το λεωφορείο θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του προγράμματος για τη μετακίνησή σας από και προς το πεδίο δραστηριοτήτων.

Οι συνοδοί εκπ/κοί είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των μαθητών τους σε όλη τη

διάρκεια εξέλιξης του προγράμματος και συμμετέχουν ενεργά.

Μαθητές και συνοδοί θα πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένοι για περπάτημα και δραστηριότητες στη φύση. (Ιδανικά θα προτείναμε να έχουν οι μαθητές σακίδιο πλάτης, αδιάβροχο, μποτάκια, αθλητικά παπούτσια και αθλητική περιβολή.)

Μια εβδομάδα πριν την προσέλευσή σας θα πρέπει να μας στείλετε με φαξ ή e-mail το πρακτικό του συλλόγου και τον πίνακα με τα ονόματα των μαθητών, χωριστά αγόρια ? κορίτσια, καθώς και τα ονόματα των συνοδών εκπαιδευτικών.

Σε περίπτωση που κάποιο σχολείο αδυνατεί να προσέλθει στο Κ.Π.Ε. παρόλο που έχει επιλεγεί, θα πρέπει 20 ημέρες νωρίτερα να ειδοποιήσει εγγράφως με φαξ ή e-mail και τηλεφωνικά για την ακύρωση, ώστε να αντικατασταθεί από το αναπληρωματικό του.

Τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν το σχολείο.

Αναφορικά με τη διαμονή των σχολείων, που θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Ποροϊων,  γίνεται στους χώρους της Μαθητικής Εστίας, στην οποία στεγάζεται το Κ.Π.Ε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο Κ.Π.Ε.

 ΚΠΕ ΠΟΡΟΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΘΜΙΑΣ

Ενημέρωση κυριων σχολικων ομάδων

 

Comments are closed.