Πρόσκληση εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο επιμορφωτικό σεμινάριο για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Σας ενημερώνουμε ότι τα Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Σερρών σε συνεργασία με το  Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού προτίθεται να υλοποιήσουν   επιμορφωτικό σεμινάριο σχετικά με το πανελλήνιο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα:

«Προσφυγικές Ροές, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαπολιτισμικότητα» και την αντίστοιχη δράση «Μια Βαλίτσα Κόσμος».

Το πρόγραμμα έχει την έγκριση (με αριθμ πρωτ. Φ13.1/136368/Δ2/24-8-2016) και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, της Περιφέρειας Αττικής και της Κ.Ε.Δ.Ε.

Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε για παιδιά ηλικίας 5- 14 ετών από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.). Σκοπός του είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η διαμόρφωση θετικής στάσης και συμπεριφοράς των παιδιών της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στους μετανάστες, στους πρόσφυγες και στο προσφυγικό ζήτημα, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που είναι προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

Ημερομηνία διεξαγωγής του βιωματικού σεμιναρίου:  6 Απριλίου 2017 (17.15-20.30)

Χώρος  διεξαγωγής του επιμορφωτικού σεμιναρίου:  2ο ΕΠΑΛ Σερρών (Μεραρχίας 153) και στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Σας γνωρίζουμε ότι μπορείτε να δηλώσετε  συμμετοχή έως και 30 Μαρτίου 2017 στην ηλ. Διεύθυνση: sofiaeft@gmail.com

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ_ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαπολιτισμικότητα

Comments are closed.