4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΡΑΔΙΟΔΡΟΜΙΟ

Κατά τη σχολική χρονιά (2013-14) η μαθητική ραδιοφωνική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Σερρών αποτελούμενη από 6 μαθήτριες και 7 μαθητές της Γ? τάξης με το συντονισμό των καθηγητών τους (Μ. Κυριακίδης, Κ. Καμπουρίδης, Γ. Σκαλτσάς) και στα πλαίσια των Πολιτιστικών Προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στο σχολείο με την ευθύνη του Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων/Πολιτιστικών Θεμάτων της ΔΔΕ Σερρών, συμμετείχε για πρώτη φορά με την εκπομπή της «Σχολικό Ραδιοδρόμιο», στις εκπομπές του Ευρωπαϊκού Σχολικού Ραδιοφώνου (http://blogs.sch.gr/esrblog/). 

.Τη χρονιά αυτή συμμετείχαν στο Σχολικό Ραδιόφωνο 151 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και 8 από άλλες χώρες της Ευρώπης. Η ραδιοφωνική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Σερρών είχε την ευθύνη για την παραγωγή και μετάδοση συνολικά τεσσάρων εκπομπών από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Οι τρεις πρώτες εκπομπές ήταν αφιερωμένες στις δραστηριότητες της θεατρικής ομάδας του σχολείου και στα θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. Η τέταρτη και τελευταία εκπομπή ήταν αφιερωμένη στη «Θάλασσα» και σε ποιήματα-τραγούδια που είναι αφιερωμένα σ?αυτήν

Για τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και γενικά γα όλους όσους δεν μπόρεσαν να ακούσουν τις εκπομπές αυτές ή θα ήθελαν να τις ακούσουν ξανά, οι εκπομπές είναι αναρτημένες στο αρχείο παλαιοτέρων εκπομπών του European School Radio (ESR).

Συγκεκριμένα:

α) 1η εκπομπή, 3-4-2014  – Ο Πλούτος του Αριστοφάνη (α? μέρος)

http://vod-new.sch.gr/asset/detail/f1gPrHMMrKHc6aqcQRtsvYKx

β) 2η εκπομπή, 10-4-2014 – Ο Πλούτος του Αριστοφάνη (β? μέρος)

http://vod-new.sch.gr/asset/detail/mRZnNWUcTOqWAPXVbon2xLII/D2ZlGfEXScpfpPGulGAMHJHl

γ) 3η εκπομπή, 13-5-2014  – Ομηρομυθεύματα

http://vod-new.sch.gr/asset/detail/FJUwKnEVMWNQsjjTg9iMOEbx/u1bBZ9mbKUoPZuSJEhsgGCWj

δ) 4η εκπομπή, 25-6-2014 – Η θάλασσα. μέσα από την ποίηση που έγινε τραγούδι

http://vod-new.sch.gr/asset/detail/geIcMXgLaYCQjbCPTkLIgMJ2/L1BDMeccFkdhO9hhRkDDBmFa

  Σημ.: Το σχολικό έτος 2014-15 και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 4ο Γυμνάσιο Σερρών, θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο, με την εκπομπή «Σχολικό Ραδιοδρόμιο», με νέο υλικό, νέες θεματολογίες και με μια καινούρια πολυπληθέστερη ραδιοφωνική ομάδα, αποτελούμενη από μαθητές/τριες της Γ? Γυμνασίου. 

Comments are closed.