Βιωματικό Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βιωματικό  Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας

για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Με τίτλο  «Εκπαιδεύοντας τους εκπαιδευτικούς πάνω στο σανίδι»

Με  μεγάλη επιτυχία  ολοκληρώθηκε το  Βιωματικό  Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς της Δ.Ε Σερρών που διοργάνωσε το Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων με Υπεύθυνη την κα Σοφία Ευθυμιάδου  και  εμψυχώτρια την κα Μαρία Μεντίζη, εκπαιδευτικό ?θεατρολόγο.

Το Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2015, στο χώρο του 4ου ΓΕΛ Σερρών & της αίθ. Εκδηλώσεων της ΚΕΔΗ Σερρών (κάθε Πέμπτη από 20.00-22.00), στο πλαίσιο των δράσεων του Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΕ Σερρών για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα θεατρικής παιδείας.

Στόχος του σεμιναρίου  ήταν  οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου μέσα από την πρακτική του ανεβάσματος μιας θεατρικής παράστασης  ώστε  να μπορούν  οι εκπαιδευτικοί να κατευθύνουν  τους μαθητές τους πιο οργανωμένα και συντονισμένα, έχοντας γνώση κι εμπειρία, όταν αποφασίσουν να παρουσιάσουν το πρόγραμμά  τους με τη  μορφή μιας θεατρικής παράστασης.

Βασικές θεματικές  ενότητες

-Παιχνίδια για το δέσιμο της ομάδας κι απόκτησης εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων. Ασκήσεις για το σώμα, το χώρο και τις σχέσεις μεταξύ τους.

-Βασικά στοιχεία για την ιστορία του θεάτρου. Οι σύγχρονες μορφές θεάτρου, οι τάσεις στην υποκριτική, τη σκηνογραφία και τη σκηνοθεσία.

-Χαρακτηριστικά γνωρίσματα δομής, ύφους και τεχνικής των θεατρικών κειμένων Θεατρικά  κείμενα  για παιδιά .

-Ασκήσεις ορθοφωνίας. Βασικές αρχές της σκηνοθεσίας, της υποκριτικής τέχνης. Μουσική , φωτισμός, κοστούμι,  χορός  και χορογραφία ως μέρος μιας  θεατρικής παράστασης

 7  μ ή ν ε ς  ε π ι μ ό ρ φ ω σ η ς, μεγάλης χαράς, έμπνευσης, ενθουσιασμού, ικανοποίησης  έφεραν ως αποτέλεσμα  τη δημιουργία θεατρικής ομάδας   εκπαιδευτικών της  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Σερρών.

Γι αυτό ?.και  με πολύ μεράκι ?????συνεχίζουμε.         

         Σοφία Ευθυμιάδου , Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της  Δ.Δ.Ε  Σερρών

Comments are closed.